Οι  γραμματοσειρές χρώματος OpenType-SVG είναι μια νέα τεχνολογία τυπογραφίας που προστέθηκε πρόσφατα στο Illustrator CC. Αναπτύχθηκε από την Adobe και τους συνεργάτες της, επιτρέποντάς στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα εντελώς νέο τύπο γραμματοσειράς με χαρακτηριστικά όπως χρώματα, διαφάνειες και κλίσεις, τα οποία απλά δεν ήταν διαθέσιμα στις παραδοσιακές γραμματοσειρές.

Ξεκινώντας αυτήν την εβδομάδα, η Adobe σε συνεργασία με το Fontself παρουσιάζουν τις δυνατότητες των γραμματοσειρών χρώματος OpenType-SVG. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν την Adobe στο #colorfontweek για να εμπνευστούν από έργα που αξιοποιούν τις γραμματοσειρές χρώματος. Θα λάβουν επίσης συμβουλές για τη χρήση τους και θα μάθουν περισσότερα γύρω από αυτήν τεχνολογία τυπογραφίας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου δημιουργίας των γραμματοσειρών με το Fontself Maker, μια επέκταση στο Illustrator CC & Photoshop CC.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν την Adobe στο Twitter και στο Facebook για το #colorfontweek ώστε να αποκτήσουν κάθε μέρα δωρεάν γραμματοσειρές από επιλεγμένους σχεδιαστές για όλη αυτή την εβδομάδα. Αυτές οι γραμματοσειρές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν μόνο μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου! 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις γραμματοσειρές OpenType-SVG και τους σχεδιαστές που θα εμφανιστούν αυτή την εβδομάδα:

Δευτέρα, Οκτώβριος 30 
Όνομα Σχεδιαστή: Alex Trochut 
Όνομα Γραμματοσειράς: MEGAZERO (Λήψη διαθέσιμη τώρα)

 

 

Τρίτη, Οκτώβριος 31 
Όνομα Σχεδιαστή: Yai Salinas 
Όνομα Γραμματοσειράς: Aires (Λήψη διαθέσιμη τώρα)

 

 

 

Τετάρτη, Νοέμβριος 1 
Όνομα Σχεδιαστή: Igor Petrovic 
Όνομα Γραμματοσειράς: Popsky (Λήψη διαθέσιμη τώρα)

 

 

Πέμπτη, Νοέμβριος 2 
Όνομα Σχεδιαστή: Maria Grønlund
Όνομα Γραμματοσειράς: Abelone (Λήψη διαθέσιμη 2/11)

 

 

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 
Όνομα Σχεδιαστή: Matt Lyon 
Όνομα Γραμματοσειράς: Playbox (Λήψη διαθέσιμη 3/11)

 

 

 

πηγή: Adobe Creative Cloud