Αυτόν το Σεπτέμβρη, μετά από τέσσερα χρόνια κατασκευής, άνοιξε για το κοινό η «Έπαυλη LEGO» σχεδιασμένη από το στούντιο bjarke ingels, στο Billund της Δανίας. Πρόσφατα, έπειτα από συμφωνία με την εταιρεία LEGO, η AirBNB προσφέρει σε μία οικογένεια την ευκαιρία να ζήσει μία νύχτα στην ιδιωτική παιδική χαρά της. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας AirBNB, στην οποία θα περιγράφουν τι θα δημιουργούσαν με την οικογένεια τους αν είχαν αυτή την ευκαιρία να ζήσουν στην «Έπαυλη Lego» και φυσικά οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν την ιδέα τους σε πραγματικότητα, έχοντας στην διαθεσή τους 25.000.000 τουβλάκια lego.

Tο κτίριο των 12.000 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει μια σειρά από «ζώνες εμπειρίας», που περιλαμβάνουν δύο εκθεσιακούς χώρους και τέσσερις περιοχές παιχνιδιού με συμβολική χρωματική κωδικοποίηση ανάλογα με την ιδιαίτερη πτυχή του παιχνιδιού και της μάθησης. Πιο συγκεκριμένα, το κόκκινο ενθαρρύνει τις δημιουργικές δεξιότητες, το μπλε τις γνωστικές δεξιότητες, το πράσινο τις κοινωνικές δεξιότητες και το κίτρινο την ανάπτυξη συναισθηματικών δεξιοτήτων. Στο ισόγειο, βρίσκεται ένα  κατάστημα, τρία εστιατόρια, οι συνεδριακές εγκαταστάσεις και μια δημόσια πλατεία επιφάνειας 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο υπόγειο έχει τοποθετηθεί το μουσείο της εταιρίας ενώ στο ανώτατο όροφο βρίσκεται η γκαλερί αριστουργημάτων με τουβλάκια Lego.

Η «Έπαυλη Lego» είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι νικητές του διαγωνισμού Airbnb θα είναι οι πρώτοι καλεσμένοι που θα μείνουν και μια ολόκληρη νύχτα, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας για νέες δημιουργίες με τουβλάκια Lego.

Η εμπειρία ξεκινάει με την οικοδόμηση του γεύματος με τουβλάκια Lego, και την παράδοση της βρώσιμης έκδοσης του από τα ρομπότ Lego. Μετά το γεύμα, η «Έπαυλη Lego» κλείνει για το κοινό και οι νικητές θα έχουν όλη τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τους χώρους και να δημιουργήσουν νέα αντικείμενα. Ο οικοδεσπότης Jamie Berard, ειδικός σχεδιασμού, θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στα διάφορα δωμάτια της έπαυλης. Μετά την εξερεύνηση και την οικοδόμηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν στο σαλόνι που κατασκευάστηκε φυσικά από Lego και έπειτα να κοιμηθούν σε ένα σε ένα στρώμα, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία πισίνα από τουβλάκια.

Your food will be served by robots when you visit #LEGOHouse 🤖 How cool is that?! #HomeoftheBrick #Robots

A post shared by LEGO House (@legohouse) on

«Είμαι τόσο περίεργος να διαβάσω τι θα φανταστούν οι άνθρωποι, έχουμε απεριόριστα τουβλάκια εδώ, γεγονός που μπορεί να απελευθερώσει την φαντασία του επισκέπτη να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ουσιώδες» δήλωσε ο Berard.

Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν οι πιθανοί επισκέπτες της «Έπαυλης Lego» θα πρέπει απλώς να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της Airbnb μέχρι τις 16 Νοεμβρίου στις 11:59 μ.μ., απαντώντας φυσικά στην ερώτηση «Αν εσείς και η οικογένειά σας είχατε στη διάθεση σας άπειρα τουβλάκια Lego, τι θα χτίζετε;». Η νικήτρια οικογένεια των τεσσάρων ατόμων θα πετάξει από οπουδήποτε στον κόσμο για να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία στις  24 Νοεμβρίου 2017.

Φυσικά, οι νικητές θα πρέπει να θυμηθούν να φορέσουν τις “Anti-lego slippers” ή αλλιώς τις ειδικές παντόφλες προστασίας από τα Lego, που δημιουργήθηκαν από την εταιρεία σε συνεργασία με την γαλλική διαφημιστική εταιρεία Brand Station.

πηγή: Design Boom