Σύμφωνα με το διαφημιστικό πρακτορείο AMV BBDO, το οποίο φιλοξένησε την «βρώσιμη έκθεση» στο V & A Museum of Childhood του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου 2017, μόνο το 8% των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τρώνε τα συνιστώμενα –πέντε την ημέρα- φρούτα και λαχανικά. Θεωρώντας ότι μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό, τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν διαφορετικά τρόφιμα και να τα δεχθούν, συνεργάστηκαν με το εργαστήριο σχεδιασμού τροφίμων Bompas & Parr, για την δημιουργία μιας σειρά από βρώσιμες αφίσες.

Η «βρώσιμη έκθεση» ξεκίνησε με ένα εργαστήριο τον περασμένο μήνα, κατά το οποίο το εργαστήριο Bompas & Parr, ανέθεσε σε 100 παιδιά να δημιουργήσουν τον απόλυτο συνδυασμό τροφίμων βάσει της φαντασίας τους. Από τα παιδιά που συμμετείχαν επιλέχθηκαν έξι για να δουν και να γευτούν τις φανταστικές τους δημιουργίες.

Ο εικονογράφος  Rob Flowers  δημιούργησε μια σειρά από διάφορους καρτούν χαρακτήρες φρούτων και λαχανικών, που απεικονίζονταν στις έξι επιλεγμένες αφίσες. Τόσο οι αφίσες όσο και τα εισιτήρια της εκδήλωσης εκτυπώθηκαν με την χρήση βρώσιμου χαρτιού και αρωματισμένου μελανιού.

«Χρησιμοποιήσαμε μια νέα βελτιωμένη φόρμουλα βρώσιμου μελανιού, που μας επέτρεψε να εκτυπώσουμε οποιοδήποτε χρώμα και γεύση θέλαμε»  δήλωσε το εργαστήριο Bompas & Parr στο Dezeen.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν αεροσυμπιεστές για να χρωματίσουν  με χρώματα τα βρώσιμα αρωματισμένα φύλλα χαρτιού με γεύση μάνγκο, τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε μια παχιά πλάκα λευκής σοκολάτας.

Το εργαστήριο Bompas & Parr ιδρύθηκε το 2007 από τον Sam Bompas και τον Harry Parr και αρχικά προσέλκυσε την προσοχή για τα ζελε-καλούπια διάσημων κτιρίων. Το εργαστήριο έχει επικεντρωθεί από τότε στον πειραματικό σχεδιασμό φαγητού και σε εντυπωσιακές εμπειρίες για λογαριασμό διάφορων επώνυμων εταιρειών τροφίμων, όπως το παγωτό που λάμπει στο σκοτάδι για το Cornetto και ένα μηχάνημα που ενισχύει τη γεύση του ουίσκι.

πηγή: Dezeen