Η κοινωνία έχει δημιουργήσει διάφορες προκαταλήψεις και στερεότυπα που μας ωθούν να συμπεριφερόμαστε, να ντυνόμαστε και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, με έναν συμμορφωμένο προς σε αυτήν τρόπο. Θα μπορούσαμε ακόμα να ορίσουμε τη σημερινή ‘ομορφιά’ ως ‘ρεαλιστική ομορφιά’; Τι είναι η ομορφιά και ποιος μπορεί να την ορίσει;

Το NOWNESS διερευνά αυτό το θέμα σε μια σειρά βίντεο μικρού μήκους, που παρουσιάζουν, πολλές φορές σοκάροντας τον θεατή, πτυχές τις ομορφιάς, πολύ διαφορετικές από αυτές που έχει συνηθίσει.

Για το αρχικό επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Define Beauty, παρουσιάζεται το Facefixx με υπερρεαλικότητα, μια εφαρμογή δηλαδή που αλλάζει το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη. Στο βίντεο που δημιούργησε η ομάδα των Youth Hymns, ο θεατής παρακολουθεί τέσσερις χρήστες που δοκιμάζουν τις λειτουργίες της, των οποίων η επιθυμία και η αυξανόμενη εμμονή με τη φυσική επαύξηση των χαρακτηριστικών τους, τους οδηγούν σε μια μυστηριώδη εξάπλωση της ψηφιακής αλλαγής στην φυσική και προσωπική τους ταυτότητα.

“Τα φίλτρα σκυλιών και τα μάτια καρτούν καταστρέφουν την ικανότητά μας να είμαστε άνετοι στο δέρμα μας;”

 αναρωτήθηκαν οι Τζέικ, Τζόνι και Τζολιόν , τα μυαλά πίσω από την ομάδα Youth Hymns, παρατηρώντας την ανθυγιεινή εμμονή των νέων με τα φίλτρα και τον χειρισμό του σώματος. Σε αυτό το βίντεο προσφέρεται μια οικεία αλλά ταυτόχρονα πιο προκλητική ματιά στις προσωπικές επιθυμίες και τις ανησυχίες που τροφοδοτούν την ψηφιακή δεύτερη ζωή μας.

Πηγή: Nowness