Υφίσταται ανισορροπία μεταξύ των φύλων στις μεγαλύτερες εταιρείες αρχιτεκτονικής στον κόσμο; Το Dezeen πραγματοποίησε μία μελέτη βασισμένη σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ιστοτόπους των εκατό πιο γνωστών επιχειρήσεων αρχιτεκτονικής σύμφωνα  με τη λίστα World Architecture 100 (WA100).

Πολλές επιχειρήσεις παρουσιάζουν με υπερηφάνεια το ανώτερο προσωπικό τους στις ιστοσελίδες τους, μαζί με φωτογραφίες και σύντομο βιογραφικό. Σε πολλές περιπτώσεις οι ανώτεροι ρόλοι κατέχονται κατά κύριο λόγο από άνδρες και πολύ σπάνια γυναίκες.

Η έρευνα του Dezeen δείχνει ότι το ποσοστό των γυναικών μειώνεται σταθερά σε κάθε αύξουσα βαθμίδα της διοίκησης. Μόλις το 10% των πολύ υψηλών ηγετικών θέσεων κατέχονται από γυναίκες ενώ μόνο τρεις από τις 100 εταιρείες έχουν για επικεφαλή μια γυναίκα ενώ. Και οι τρεις αυτές εταιρείες είναι Σκανδιναβικές, η Tengbom και White Arkitekter της Σουηδίας και η Henning Larsen της Δανίας.Έξι περισσότερες επιχειρήσεις διοικούνται από μια ανώτερη ομάδα αποτελούμενη από μία γυναίκα και έναν άνδρα, ενώ δεκαέξι από τις εταιρείες της λίστας δεν είχαν καθόλου γυναίκες σε ανώτερες θέσεις.

«Οι φιγούρες αποκαλύπτουν την παλιά σχολική σκέψη και υπονοούν μια προκατάληψη μέσα στις επιχειρήσεις» δήλωσε η Angela Brady, αρχιτέκτονας και πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Η Dara Huang, η οποία διευθύνει το αρχιτεκτονικό στούντιο Design Haus Liberty, συμφώνησε πως τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύπτουν μία παλαιών αρχών σκέψη, όπως η ίδια δήλωσε «Δεν είναι ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο ικανές, Είναι μια πολιτισμική στάση που οδηγεί τα άτομα να πιστεύουν ότι οι γυναίκες και οι μητέρες είναι αναποτελεσματικές ως εργαζόμενες και είναι λιγότερο αφοσιωμένες ή όχι τόσο ισχυρές, κάτι που αποκλείει περαιτέρω τις γυναίκες στην οργάνωση». 

Πηγή: Dezeen