Στην καθημερινή μας ζωή δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε περισσότερο άγχος από ότι εμείς νομίζουμε. Το άγχος που μας καταβάλει όμως, δημιουργεί άμεσα προβλήματα στον οργανισμό μας και κατ’ επέκταση δυσχεραίνει την καθημερινή μας ζωή και πολλές φορές παρουσιάζουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την αιτία τους. Γι αυτό το λόγο, μία ομάδα ερευνητών αποφάσισε να δημιουργήσει μία συσκευή που βοηθά τον χρήστη να ελέγχει άμεσα την ψυχική και σωματική του υγεία.

Το Spire Health Tag – ο υποαλλεργικός μικροαισθητήρας προσωπικής υγείας στον κόσμο που προσκολλάται στα ρούχα, χωρίς να απαιτείται φόρτιση ή αλλαγή, καθώς η μπαταρία έχει διάρκεια ζωής ενός έτους και μπορεί να μπει στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθεί ή να εφαρμοστεί ξανά.Το Spire Health Tag χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές υγείας σε πραγματικό χρόνο για τον ύπνο, την ηρεμία και την καθημερινή δραστηριότητα του χρήστη.

Ο μικροαισθητήρας –που δημιουργήθηκε το  2013 από τους Jonathan Palley, Neema Moraveji και Ben Yule, καταγράφει βιολογικά σήματα σε πραγματικό χρόνο και καθιστά αυτά τα δεδομένα χρήσιμα, παρέχοντας άμεσα συμβουλές στον χρήστη. Μετρά για παράδειγμα, το μοτίβο αναπνοής μέσα από την επέκταση και τη συστολή του στήθους, εντοπίζοντας στιγμές έντασης, εστίασης και ηρεμίας, με αυτό τον τρόπο βοηθά το άτομο να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ύπνο.

Πηγή: Yanko Design