ο σύγχρονος καλλιτέχνης Dustin Yellin έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας φανταστικών γυάλινων κολάζ. Οι τρισδιάστατες αυτές μορφές είναι επιμελώς συναρμολογημένες απο χιλιάδες μεμονωμένα σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και αποκόμματα περιοδικών ή εγκυκλοπαίδων, τα οποία στη συνέχεια στοιβάζονται μεταξύ κάθετων γυάλινων στρωμάτων για να καταστούν τρισδιάστατες μορφές. Η διαδικασία δημιουργίας αυτών των έργων είναι χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή. η  σειρά από 12 ειδώλια χορευτών χρειάστηκε 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

«Κάνω σάντουιτς από παράθυρα», λέει ο καλλιτέχνης Dustin Yellin. Τα ειδώλια αποτελούνταν από επιμελώς συνδυασμένα 3000 κομμάτια για να μιμούνται φυσικά τις κινήσεις των χορευτών, συνδυάζοντας τις δύο καλλιτεχνικές πρακτικές -Τέχνη και Χορό- μαζί. ‘Είναι μία διεπιστημονική σκέψη, το να μπορώ να φέρω γλυπτική στο πλαίσιο του χορού … είναι πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα’.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Dustin Yellin μιλα για το πώς ανέπτυξε το στυλ του και μοιράζεται με το κοινό το ταξίδι του ως καλλιτέχνης.

πηγή: MyModernmet