Τρισδιάστατα Ανθρώπινα Κολάζ εγκλωβισμένα σε Γυάλινα Στρώματα

ο σύγχρονος καλλιτέχνης Dustin Yellin έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας φανταστικών γυάλινων κολάζ. Οι τρισδιάστατες αυτές μορφές είναι επιμελώς συναρμολογημένες απο χιλιάδες μεμονωμένα σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και αποκόμματα περιοδικών ή εγκυκλοπαίδων, τα οποία στη συνέχεια στοιβάζονται μεταξύ κάθετων γυάλινων στρωμάτων για να καταστούν τρισδιάστατες μορφές. Η διαδικασία δημιουργίας αυτών των έργων είναι χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή. η  σειρά από 12 ειδώλια χορευτών χρειάστηκε 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

https://www.instagram.com/p/Bgb7FGflQOu/

«Κάνω σάντουιτς από παράθυρα», λέει ο καλλιτέχνης Dustin Yellin. Τα ειδώλια αποτελούνταν από επιμελώς συνδυασμένα 3000 κομμάτια για να μιμούνται φυσικά τις κινήσεις των χορευτών, συνδυάζοντας τις δύο καλλιτεχνικές πρακτικές -Τέχνη και Χορό- μαζί. 'Είναι μία διεπιστημονική σκέψη, το να μπορώ να φέρω γλυπτική στο πλαίσιο του χορού ... είναι πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα'.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Dustin Yellin μιλα για το πώς ανέπτυξε το στυλ του και μοιράζεται με το κοινό το ταξίδι του ως καλλιτέχνης.

https://www.ted.com/talks/dustin_yellin_a_journey_through_the_mind_of_an_artist

πηγή: MyModernmet


Εμένα, οι Selfies μου είναι μαύρα χαλίκια

Ο συλλογικός οργανισμός Pangenerator της Βαρσοβίας δημιούργησε μία εγκατάσταση, το Hash2ash που προσκαλεί τους επισκέπτες να τραβήξουν μία selfie, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη πριν εξαφανιστεί για πάντα μπροστά στα μάτια τους.Read more


Αγαλμάτινη ένωση πολιτισμών

Άναμεσα στους 100 καλλιτέχνες και σχεδιαστές απο 32 χώρες, που παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση Triennial της National Gallery of Victoria  βρίσκεται και ο κινέζος καλλιτέχνης Xu Zhen, ο οποίος φέρνει κοντά την ανατολική και τη δυτική πολιτιστική κληρονομιά, συνδυάζοντας γλυπτικές αναπαραγωγές ενός διάσημου βουδιστικού αγάλματος με ελληνορωμαϊκές, αναγεννησιακές και νεοκλασικές φιγούρες. Πάνω σε μια μορφή μήκους 14 μέτρων ενός ανακλινόμενου Βούδα που χρονολογείται από την υψηλή δυναστεία τάνγκ, ο Xu Zhen έχει προσθέσει γλυπτικές παραστάσεις από την ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία. κάθε φιγούρα κλίνει πάνω και γύρω από τον μεγάλο Βούδα, φέρνοντας μαζί τις πολιτιστικές παραδόσεις. «Ήμουν πάντα περίεργος για τις διαφορές των πολιτισμών και την αποξένωση μεταξύ τους» δήλωσε ο καλλιτέχνης «οι παρανοήσεις μπορούν να είναι η αρχή της συνειδητοποίησης και της κατανόησης».

https://www.instagram.com/p/BcB4xGjAeej/?taken-by=ngvmelbourne

πηγή: DesignBoom


Καλωσήρθατε στον κόσμο των διαμαντιών

O σχεδιαστής πολυμέσων Chris Cheung και η ομάδα του στο σχεδιαστικό στούντιο XEX, δημιούργησαν το Prismverse, μια διαδραστική διαμαντένια θεματική εγκατάσταση στη Σαγκάη, για λογαριασμό του εμπορικού σήματος American Skincare, dr. jart+ και πιο συγκεκριμένα για την κρέμα λάμψης instant V7 toning light.Read more