Ploota: Tο μικρότερο σωσίβιο του κόσμου!

Το Ploota είναι ένα σωσίβιο ή πιο συγκεκριμένα μια ελεγχόμενη από αισθητήρα συσκευή κολύμβησης που κάθεται γύρω από το λαιμό του χρήστη. Είναι ανθεκτική και επαναχρησιμοποιήσιμη και μπορεί να φορεθεί σε υποβρύχια κολύμβηση, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις βαθέων υδάτων και θα ενεργοποιηθεί όταν πρέπει να επιστρέψει στην επιφάνεια ο κολημβητής Είναι κατά 50 φορές μικρότερο απο ένα κανονικού μεγέθους σωσίβιο και είναι εξαιρετικά πιο ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόλις 280gms.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως λειτουργεί το Ploota.

Πηγή: DesignBoom


Πάντα και Παντού μαζί σου, για το καλό της υγείας σου!

Στην καθημερινή μας ζωή δεν συνειδητοποιούμε ότι έχουμε περισσότερο άγχος από ότι εμείς νομίζουμε. Το άγχος που μας καταβάλει όμως, δημιουργεί άμεσα προβλήματα στον οργανισμό μας και κατ' επέκταση δυσχεραίνει την καθημερινή μας ζωή και πολλές φορές παρουσιάζουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την αιτία τους. Γι αυτό το λόγο, μία ομάδα ερευνητών αποφάσισε να δημιουργήσει μία συσκευή που βοηθά τον χρήστη να ελέγχει άμεσα την ψυχική και σωματική του υγεία.

Read more


Στον αγώνα της απεξάρτησης από τα Smartphone

Ο αυστριακός σχεδιαστής  Klemens Schillinger δημιούργησε μια λάμπα που ανάβει μόνο όταν ο χρήστης της παραδώσει το smartphone του.

«Το φως ενεργεί ως 'ανταμοιβή' για το χρήστη που αποχωρίζεται το τηλέφωνο του» δήλωσε ο Schillinger.

Σχεδιασμένο ειδικά για να ταιριάζει σε όλα τα τυποποιημένα smartphones, το συρτάρι αναγνωρίζει το βάρος του αντικειμένου που έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό του. Αφού το συρτάρι κλείσει με το smartphone στο εσωτερικό του, ο διακόπτης ενεργοποιείται και ανάβει η ενδεικτική λυχνία.

Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τις κάρτες «κλειδί» του ξενοδοχείου, οι οποίες ενεργοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια στα δωμάτια του ξενοδοχείου μόλις εισέλθουν στην ειδική θήκη κοντά στην είσοδο.

Πέρα από την ειδικά διαμορφωμένη λάμπα, ο Klemens Schillinger δημιούργησε και ένα σύνολο θεραπευτικών αντικειμένων που μοιάζουν με Smartphone, για να βοηθήσουν τους 'εθισμένους' χρήστες να απομακρυνθούν από τις συσκευές τους.

Τα υποκατάστατα κινητών χρησιμοποιούν πέτρινες χάντρες για να μιμούνται τις διαφορετικές κινήσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες  όπως scroll, zoom και scan.

'Διαβάζουμε emails και ασχολούμαστε με τα Social Media όχι μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά και σε κοινωνικές καταστάσεις, για παράδειγμα, όταν πίνουμε ποτά με φίλους' τόνισε ο Αυστριακός  Designer.

«Όλο και συχνότερα κάποιος αισθάνεται την επιθυμία να ελέγξει το τηλέφωνό του, ακόμα κι αν δεν περιμένει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα ή κλήση». Κατά την έρευνα του έργου του, ο Schillinger εμπνεύστηκε από ένα ντοκιμαντέρ για τον φιλόσοφο Umberto Eco - ο οποίος προσπαθούσε να εγκαταλείψει το κάπνισμα υποκαθιστώντας την πίπα του με ένα ξύλινο ραβδί.

Και τα δύο έργα δημιουργήθηκαν για μια έκθεση που ονομάζεται Offline - Design for the (Good Old) Real World, η οποία έλαβε χώρα στη φετινή εβδομάδα σχεδιασμού της Βιέννης από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Πηγές: Dezeen | Fortune

 


Έρευνα: Τα φύλα στον κόσμο της Αρχιτεκτονικής

Υφίσταται ανισορροπία μεταξύ των φύλων στις μεγαλύτερες εταιρείες αρχιτεκτονικής στον κόσμο; Το Dezeen πραγματοποίησε μία μελέτη βασισμένη σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ιστοτόπους των εκατό πιο γνωστών επιχειρήσεων αρχιτεκτονικής σύμφωνα  με τη λίστα World Architecture 100 (WA100).

Read more


Ομορφιά είναι... αυτάκια σκύλου και μάτια καρτούν;

Η κοινωνία έχει δημιουργήσει διάφορες προκαταλήψεις και στερεότυπα που μας ωθούν να συμπεριφερόμαστε, να ντυνόμαστε και να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, με έναν συμμορφωμένο προς σε αυτήν τρόπο. Θα μπορούσαμε ακόμα να ορίσουμε τη σημερινή 'ομορφιά' ως 'ρεαλιστική ομορφιά'; Τι είναι η ομορφιά και ποιος μπορεί να την ορίσει;

Read more